Diverse bekeuringen bij politiecontrole

vrijdag 31 oktober 2014

Roermond - Agenten van de politie in Roermond hebben op woensdag 29 oktober een grote controle in de stad uitgevoerd. Bij personen met openstaande boetes is er verzoek gedaan om deze te betalen en ook zijn er een aantal verkeerscontroles uitgevoerd.

Een van deze verkeerscontroles was in Maasniel op deOranjelaan/Jagerstraat. Hier deelde de politie verschillende proces verbalen uitvoor onder andere het niet dragen van een gordel, het niet handsfree bellen envoor het niet tonen van een identiteitsbewijs of rijbewijs. In de binnenstad vanRoermond werden 40 bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de maximaletoegestane snelheid. De politie voert deze controles uit om de veiligheid in hetverkeer te handhaven. Ook situaties zoals het niet stoppen voor een voetgangersoversteek plaats of het negeren van een rood stoplicht kan voor gevaarlijkesituaties zorgen en hebben de dienstdoende agenten bekeuringen vooruitgeschreven. Zes fietsers werden bekeurd voor het fietsen zonder verlichting.In de binnenstad heeft Stadstoezicht ook meegeholpen aan de controle doormogelijke parkeerovertredingen te checken.

Openstaande boetes

Bikers van de politie zijn in Herten bij jeugd hangplekken langsgeweest. Op een van deze plekken werd bij de jongeren softdrugs aangetroffen enook het gebruik daarvan geconstateerd. Ook is de politie bezig geweest met hetinnen van openstaande boetes in de gemeente Roermond. In totaal ging het ommeerdere honderden euro's.

Verschillende boetes zijn direct betaald of op het bureauvoldaan. Twee personen zijn in hechtenis genomen voor een openstaande boete. Bijeen woning waar gecontroleerd werd ter zake deal-activiteiten is een persoon nainval in zijn huis aangehouden. De inval is gedaan nadat er drie kopers aan dedeur van de woning geweest waren en daar drugs hadden gekocht. Bij de inval inde woning werd ruim 10 gram harddrugs gevonden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Swalmen | 112 alarmeringen Swalmen | Goedkoop Tanken in Swalmen | Supermarkten in Swalmen | Weerbericht Swalmen